Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

LOMI LOMI HAWAII

 Masaža Havajskih domorodcev predstavlja sveto in plemenito havajsko umetnost za zdravljenje in sprostitev. Kombinacija nežnih gibov, vročega olja in glasbe ponese človeka v stik s samim seboj!

ALOHA -  "ljubiti se in biti ljubljen, zadovoljen"

 

 

 

 

1. ZGODOVINA IN FILOZOFIJA MASAŽE

Začetki masaže segajo daleč nazaj v zgodovino Havajskih šamanov, kjer so se združili havajska duhovnost in transformacijsko zdravljenje. Havajci še danes verjamejo, da je možno z masažo ohranjati in krepiti fizično, mentalno, duhovno in čustveno zdravje.

Havajci so tehnike masiranja preučevali in poučevali v svetih templjih, kjer so z dolgoletno prakso razvili učinkovit terapevtski sistem za zdravljenje obolelih. Zdravilec-šaman ne zdravi simptomov, temveč sproži proces v človeku, samozdravljenje in spreminjanje mišljenja, ki določene simptome povzročajo.

Izvor masaže Lomi Lomi je v polinezijski masaži imenovani "Kahi Loa". Imenujemo jo tudi "čarobne roke" ravno zaradi zelo učinkovite masaže, ki se izvaja z nežnimi pritiski odprtih rok.

Kahi Loa je zelo močna, starodavna oblika zdravljenja, ki se uporablja na Havajih, zlasti na otokih Lanai in Kanai, drugje je malo poznana. Je sestavni del tradicionalne havajske spiritualne kulture, ki je povezana s sedmimi elementi: ogenj, voda, veter, kamni, rastline, živali in človek.

 

2. KAJ JE HUNA?

Masaža Lomi Lomi je v havajski filozofiji imenovana "HUNA", kar pomeni, da vse kar obstoji, išče harmonijo in ljubezen, zato jo imenujemo tudi "masaža ljubečih rok". Sedem principov Hune: IKE, KALA, MAKIA, MANAWA, ALOHA, MANA, PONO

HUNA je starodavna havajska filozofija življenja, ki temelji na 7 principih.

Beseda Huna pomeni "skrivnost", skrivnost v zlogih HU - NA.

Podobno kot v kitajski teoriji JIN JANG navidezno ločeno in nerazdružljivo silo narave,

ki se dopolnjuje in vzpostavlja ravnovesje.

JANG=HU (belo, svetlo, toplo, moško..)  

JIN=NA  (črno, temno, hladno, žensko...)

 Beseda ALOHA izvira iz besede ljubezen. "ALO" pomeni prisotnost in "HA" bistvo življenja, torej v prevodu "prisotnost bistva življenja".

Na Havajih ima Aloha globlji pomen, kot je pozdrav in izražanje ljubezni.

Aloha je življenjska pot, je način življenja (the way of Aloha).

Duh Aloha je pomemben del pri pouku otrok. Poučevali so jih, da je Aloha del vseh in vsi so del mene. Ko je bolečina, je to tudi moja bolečina. Ko je veselje, je to tudi moje veselje.

ALOHA je dejansko ŽIVLJENJSKA POT, je odnos do življenja! 

 

3. MASAŽA LOMI LOMI NUI

je ritual s katerim dosežemo pri človeku ponovno notranje ravnovesje. Čeprav se zdi, da je na trenutke masaža nežna, je ravno to ključ do naše notranjosti. Uporabljajo se celotne podlakti in dlani kar predstavlja VALOVE OCEANA, telo masiranca pa predstavlja KOPNO (Havajsko otočje). Masiramo podobno kot morski valovi, ki prihajajo na kopno in odhajajo s kopnega. Poetično lahko rečemo, da se na "stičišču morja in kopnega dogaja Lomi Lomi."

ZANIMIVO JE, DA JE VELIK DEL GIBOV PO TELESU RAVNO V OBLIKI OSMIC. OSMICA PA POMENI NESKONČNOST!

Neskončnost na telesu, stopalih in glavi...povezava človeka v enost.

Gre za edinstveno, povezano, ritmično plesno masažo celega telesa!

Z masažo vplivamo na večji del organov in organskih sistemov v telesu, učinki pa so vidni na vseh ravneh, najbolj pa na sprostitvi!

 

Ker je ta masaža drugačna kot klasična masaža, pomeni, da ves čas valovimo po celem telesu in obrazu, je zato nujno, da je prostor dovolj ogret. Zato v hladnejšem delu leta masaža poteka ob ognju v kaminu. Kar daje še poseben čar!

Masiram z vročim oljem, kar daje prefinjen občutek dotika na telo, prav tako zvok Aloha, ki ga vpihnemo v olje. Pri tej masaži se uporablja večja količina olja ravno zaradi valovanja po telesu, zato poteka direktno na mizi. Olje odišavim z eteričnimi olji kot začutim.

Masaža poteka ob havajski ali wellness glasbi.

Dovoljujem si masirati večinoma ženske, ravno zaradi narave masaže!

CENA ZA LOMI LOMI: (75 minut)  50 EUR

Razvajanje je lahko odlično darilo!

 

Ta zvrst masaže daje najboljši vpogled preko posnetka! (GUMB desno spodaj)