Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

MASAŽA PO MERIDIANIH

shiatsu8

Masaža po meridianih ni klasična masaža,

gre za globlji poseg v človekovo fizično kot tudi duhovno telo. 

Masaža je kombinacija več  različnih znanj , predvsem shiatsa, kjer uporabim posamezne prijeme glede na potrebo prejemnika.

Razlika od klasične masaže je v tem, da je posameznik oblečen v udobna oblačila, delamo pa sede  in leže na blazini.

Preko akupunkturnih točk meridianov uravnavamo višek in manjko energije z določenimi gibi in pritiski. Pri tem uporabljamo svojo lastno težo za rotacije, raztege, pritiske s prsti in z dlanmi, komolce, kolena in noge. S tem delujemo na posamezne točke in kanale, sproščamo nastale blokade, da energija lahko ponovno neovirano teče po celem telesu. 

Masaža ne deluje le na mišice, kot klasična masaža, temveč tudi sklepe in celoten energetski sistem prejemnika. Masaža ne uporablja zgolj ene tehnike, je skupek večih znanj, zato je pristop moj lastni.

Masaža je hkrati terapija in preventiva, pa tudi oblika sprostitve telesa, uma in čustev. Zviša nam raven energije v telesu, prepreči motnje, ki lahko nastanejo zaradi porušenega vitalnega dela telesa, zaradi preobilice stresa in naprezanja in daje prijeten občutek popolne harmonije. Po masaži so ljudje bolj nasmejani in sproščeni, dostikrat pa tudi utrujeni, saj se pospeši cirkulacija krvi, srce pa se zato lahko malce umiri, saj nima več toliko dela s potiskanjem krvi po telesu. Posledica tega je nižji pritisk in od tod občutek zaspanosti. V tem primeru dovolimo telesu počitek.

Dolžina masaže je različna, od 50- 90 minut. Če ni posebnosti, je vključeno celo telo od prstov na nogah do glave (90 min.). Glede na problem, delam tisti predel dlje časa. Lahko je masaža delna (hrbet, noge ali roke in glava; po želji) ali celostna (hrbet, noge, roke, glava). Poskrbim da vam je udobno toplo ob ognju iz kamina in prijetni glasbi. Učinki so ponavadi vidni že takoj, načeloma pa telo tudi potrebuje svoj čas za okrevanje. Neravnovesje telesa seveda potrebuje tudi več zaporednih terapij, šele takrat lahko dosežemo stanje, ki se bo obdržalo dlje časa. Masažo kombiniram tudi z elementi tajske masaže, predvsem določene raztege, znanja shiatsa, klasične masaže, havajske lomi lomi in TKM. Če nam ostane dovolj časa, pa zaključimo z  zvočno masažo tibetanske posode oziroma vibracijami glasbenih vilic.

CENA MASAŽE PO MERIDIANIH: delna (50 min.) 30 EUR, celostna (100 min.) 50 EUR

NASVET: za lažje delo pridite v oblačilih, ki so vam oprijeta (pajkice oz. lahka trenirka in oprijeta majica z dolgimi rokavi). Oboje dolgo!

GALERIJA SHIATSU