Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

SREČANJE Z REGRESIJO

 Dr. Jan Erik Sigdell je mednarodno priznani strokovnjak za regresoterapijo. Od 70-ih let prejšnjega stoletja dalje je izvedel na tisoče regresij in razvil nove metode regresoterapije, ki temelji na tehniki Bryana Jameisona (ZDA).  

 

Pred leti se je iz Švice preselil v Slovenijo, v majhno idilično vasico Dutovlje na Primorskem, kjer živi. Po rodu je Šved, večino časa pa je preživel v Baslu v Švici. Je upokojenec in nima več lastne prakse, še vedno pa organizira delavnice za vse, ki se želijo naučiti voditi regresijsko terapijo, predava na mednarodnih kongresih in občasno deluje v tujini. Je tudi avtor številnih strokovnih knjig o regresoterapiji. Ena izmed številnih je tudi knjiga prevedena v slovenščino Regresija v prejšnja življenja. Večina knjig pa je je napisana v tujih jezikih.

Kaj je J.E. Sigdell na kratko povedal o regresoterapiji, pa je obširno napisano v člankih, ki so navedena spodaj.

Priporočam v branje, ker skozi vprašanja in odgovore dr. Sigdella dobimo širši vpogled kaj vse nam ponuja regresija in njeni ključi do rešitve problema.

 

VIRI:

http://www.primorske.si/Priloge/Sobota/Kdor-verjame-v-prejsnja-zivljenja-se-ne-boji-smrti.aspx

http://www.christian-reincarnation.com/Aura/Regresija.htm

http://karmaplus.net/vecno-prekletstvo-ne-obstaja/

http://www.christian-reincarnation.com/index_slo.html

 

MOJ PRVI STIK Z REGRESIJO

je bil v času šolanja pred tremi leti v Ljubljani. Bil je trenutek, ko enostavno samo veš, da je to tisto, ker povleče tako močno, da se temu enostavno ne moreš upreti. Ko delaš regresijo in se ti zdi, da je vse že poznano. To je bil res občutek in pol, moram priznati. Od tistega trenutka dalje, sem začela brskati po spletu, iskati informacije na vse mogoče načine, brati knjige, ki so mi prišle pod roko in naletela tudi na prvo prevedeno knjigo v slovenščino dr. Sigdella Regresija v prejšnja življenja. Knjiga me je res prevzela, še bolj pa njen avtor. Brskanje informacij o njem me je pripeljalo do njegovih delavnic o regresiji, ki jih občasno izvaja tudi v Sloveniji. A žal, se tisto leto ni izšlo, vmesno čakanje na  njegovo organizirano delavnico v Sloveniji je trajalo tako dve leti, do oktobra 2015. 

Pridobiti znanje od samega mojstra regresij dr. Jan Erika Sigdella je bilo vredno mojega čakanja treh let. Delo z njim pa pravi užitek. Globina njegovega znanja o sami zgodovini človeštva, ogromno število opravljenih regresij in številni poučni primeri iz prakse, ti dajo dobro popotnico za delo. In ujela sem ga na njegovi zadnji delavnici, ki jo je imel v Sloveniji.

In tako kot pravi dr. Sigdell v enem izmed člankov: "V bistvu je regresoterapevt lahko vsakdo.Temeljna zahteva za regresoterapevta je, da želi v resnici pomagati ljudem. Bistvena zahteva za katerokoli terapijo je ljubezen in to velja tudi v regresoterapiji. Temeljni motiv in vzgib ne more in ne sme biti zgolj služenje denarja."

 

Na sliki skupaj z Jan Erik Sigdellom in Vesno Božič Mauko, ki sedaj nadaljuje njegovo delo in poučuje Regresoterapijo.

    

V obdobju pol leta po opravljeni delavnici (oktober 2015) sem prve regresije opravljala na svojih bližnjih in prijateljih. Sedaj čutim že nekaj časa, da so strahovi in pričakovanja rezultatov, kako se bo izšlo, minili. V bistvu me vsi sprašujejo, kako se počutim, ko sem z občutki klienta v neprijetnih situacijah in jih razvozljavam tudi od tri do štiri ure.

Zanimivo je, da mi je prijetno, nikakor pa ne naporno. Veselim se vsakega rešenega občutka, ki povzroča notranjo stisko klienta. In vedno sem osupla nad neskončno močjo "zdravljenja iz najvišjega nivoja". Res je, da več kot dve na teden, pokažeta tudi začetniku kot sem jaz, notranjo utrujenost.

Kar bi želela na tem mestu dodati, so hipni učinki, ki se pokažejo klientu v večini že takoj, redkeje v daljšem časovnem obdobju. Učinki se zgodijo, če je klient resnično pripravljen iti v situacijo, se znebiti omejujočih občutkov in doseči spravo. Le ti se pokažejo v takojšnjem počutju in medsebojnih odnosih. Vsakemu uspe doseči premik, odvisno pa je od posameznika kako težka je situacija in kako daleč se je pripravljen spustiti in rešiti situacijo.

Ko nas dovolj žuli, smo se pripravljeni premakniti naprej in takrat je pravi trenutek! To pa je tudi trenutek zame, da se kalim in učim!

 

V regresiji se vedno dotikamo občutljive tematike, zato nekaj zgodb posameznikov, ki so jih bili pripravljeni podeliti z vami....