Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

ZGODOVINA REIKIJA

mikaousui

Kdo je Mikao Usui?

Mikao Usui je živel sredi 19.stoletja na Japonskem. Služboval je kot rektor na univerzi v Kiotu in tudi kot krščanski duhovnik. Študentje so bili željni novih znanj, zato se je Mikao lotil desetletnih raziskovanj starodavnih metod zdravljenja. V tistih časih so Sutre namensko prikrivale starodavne zdravilske metode zato, da njihova moč ne bi prišla v napačne roke. Mikao je svojo pot » razsvetljenja« začel najprej v Ameriki, kjer je preživel sedem let. Tamkajšnje učenje sanskrta, starodavnega jezika izobražencev v Indiji in Tibetu, je pripomoglo k preučevanju originalnih starodavnih zapisov. Po vrnitvi na Japonsko, se je nastanil v budističnem samostanu, kjer je našel spise z zdravilsko formulo, vendar brez podrobnega opisa, kako to formulo prebudiš in jo spraviš v delovanje. 

Vedel je, da je blizu odkritju in tri-tedenska meditacija  na gori Koriama (Japonska), je postavila temelje za Reiki. Na kraju, kjer je meditiral, je postavil 21 kamenčkov, da bi mu kazali čas, ob koncu vsakega dneva je enega odvrgel. Zadnje jutro pred svitom je Mikao zagledal nekakšen izstrelek svetlobe, ki je bil usmerjen vanj. Ko je že hotel zbežati, se je odločil, da ga sprejme kot odgovor na meditacijo in bil je pripravljen zanj tudi umreti. Močna svetloba ga je zadela v tretje oko, onesvestil se je, videl na milijone mehurčkov in nazadnje  še simbole in njihovo aktivacijo.To je bila prva uglasitev na Reiki in ponovno odkritje te starodavne metode. Mikao jo je poimenoval REIKI, ki v prevodu pomeni REI (univerzalna, neomejena) in KI (energija).

Spuščanje z gore Koriama je prineslo štiri čudeže ozdravljenja. Takrat je vedel, da lahko pomaga drugim. Njegova pot ga je vodila po Japonski kot romarja, ki je širil Reiki in pomagal ljudem. Med drugim je spoznal tudi g. Čudžiro Hajašija, ga usposobil za mojstra in napravil za svojega naslednika. Usui je umrl leta 1926 in do tedaj izmojstril 18 učiteljev. G.Hajaši je v Tokiu odprl bolnišnico, ki je zravila z metodo reiki in kot pacientka je tja zašla tudi ga. Havajo Takata, ki je zaslužna, da se je Reiki prenesel iz Japonske na Havaje in potem v ZDA in Kanado in šele nato na Zahod. Z njeno pomočjo se  je ohranil kljub vojnam do današnjih dni. Reiki se ves čas spreminja in razvija, izvire Reikija je potrebno spoštovati in hkrati upoštevati spreminjajoči se svet in potrebe ljudi.