Piškotki

Obvestilo! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobno tehnologijo

Če si v brskalniku ne spremenite nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Razumem

USUI REIKI in STOPNJE REIKIJA

reikistopnje

Reiki je tehnika za katero je potrebna uglasitev. Z njo ponovno vzpostavimo pretok energije skozi telo. Poteka v 3 stopnjah.

 1. stopnja 

je namenjena predvsem samo zdravljenju, saj že sama uglasitev zdravi nekatera obolenja ter sproži čiščenje organizma. Energija reikija prve stopnje zdravi predvsem fizično in eterično telo. Zdravljenje poteka na način, da v naše celice prinaša svetlobo oz. univerzalno energijo, ki vibrira na način zdravih celic in jih harmonizira. Z odpiranjem srčne čakre v telesu pa pripomoremo k večji čustveni stabilnosti. Telo izloči strupe v precej krajšem času, potek bolezni je skrajšan za skoraj polovico, naše notranje ravnovesje daje čustveno stabilnost in umirjenost, kar pomeni, da smo manj dovzetni za pretrese v okolici, hkrati pa spoznavamo pot svojega bistva in namena življenja in prave ljudi.

Prav tako lahko z reikijem prve stopnje pomagamo tudi drugi osebi. V ta namen uporabljamo določene položaje rok pri zdravljenju.  Z iniciacijo se v nas sproži pretok energije, ki ga občutimo kot mravljinčenje, toplota, pikanje, valovanje... vsi občutki pa so prijetni. 

Z uglasitvijo prve stopnje že lahko reikiramo vodo, hrano, rastline, zdravimo naše domače ljubljenčke, usklajujemo svoje čakre, pomagamo bližnjim in podobno! 

Na delavnici v prvem delu poteka teorija, kjer spoznamo zgodovino Reikija in se seznanimo z razumevanjem človeškega telesa na energetski ravni (čakre, blokade, gledanje aure skozi očala). Vse to pripomore k boljšemu razumevanju delovanja Reikija. Sledi iniciacija in spoznavanje Reikija skozi dlani. Reikiramo kristale, spremenimo okus vodi in reikiramo čakre na sebi. Potem si privoščimo nekaj za v usta...po kosilu pa sledi delo v parih na mizi. Ta drugi del je pravi užitek prejemanja in dajanja med udeleženci. Vzamemo si čas in si privoščimo terapijo.  Če nas je več v skupini, naredimo tudi skupinsko terapijo, kar pomeni, da več oseb dela na enem.

Delavnica traja cel dan; od 9.00 do 18.00 ure (ponavadi je ob vikendih, lahko pa tudi med tednom, če se uskladimo drugače). Izvedem jo, če so prijavljeni trije. Ker delam v mali skupini, je 6 maksimum.

Že dobri 2 leti pa prakticiramo tudi vajo po delavnici. Povezani v skupino (Mesenger ali Viber) si podelimo mnenja iz prakse, delimo nasvete in pomagamo, če je potrebno!

 

DELAVNICA 1.STOPNJE: energijska izmenjava 122 eur 

2.stopnja 

reikidlansimboli

Pri iniciaciji v drugo stopnjo se količina reiki energije opazno poveča. Čas, ki ga potrebujemo za zdravljenje v primerjavi s prvo stopnjo, se občutno zmanjša, učinkovitost zdravljenja pa poveča. Po iniciaciji se močno poveča lastna intuicija. Sama iniciacija vpliva predvsem na čustveno in umsko zdravljenje osebe, ki iniiciacijo prejme. Prične se delo s tremi simboli, ki delujejo na različnih ravneh. Reiki druge stopnje nam omogoča tudi zdravljenje na daljavo za osebe, ki fizično niso prisotne z nami. Pri tem zavestno usmerjamo energijo s pomočjo reiki simbolov.

Reiki energije izrecno ni dovoljeno pošiljati tistim, ki tega ne želijo oz. tistim, s katerim se predhodno nismo dogovorili za reiki tretma. Vsako pošiljanje energije osebam, ki tega ne želijo, je zloraba reikija in nasilno poseganje v osebo, kljub našim dobrim namenom. Po zakonu karme to povzroča posledice tistemu, ki to počne. 

Reiki 2.stopnje traja nekje 6 ur in v tem času se spoznamo z novimi 3 simboli, sledi iniciacija in potem delo z učenjem na daljavo. Ker imamo že prej dogovorjeno komu pošiljamo domov, to tudi poskusimo. Prav tako sedaj z uporabo simbolov reikiramo svoj kristal, očistimo dom, okrepimo situacijo v bližnji prihodnosti, pošljemo energijsko podporo v našo neprijetno lastnost, da se omili, reikiramo naše čakre s simboli...

Na tej stopnji pa pride precej upoštev delo v skupini, ki jo ustvarimo preko omrežij. Ker sedaj znaš delati z daljavo, je to enostavno simpl. S tem krepiš znanje in odganjaš strahove, da to ne gre ali ne znaš!

DELAVNICA 2.STOPNJE: energijska izmenjava 133 eur 

 

3.stopnja

Reiki tretje stopnje je nadaljevanje v razvojni stopnji reiki zdravilskega sistema. To stopnjo imenujemo tudi mojstrska, ker pričnemo uporabljati še četrti, mojstrski simbol, ki deluje na najvišji, duhovni ravni. Iniciacija v mojstrsko stopnjo je smiselna za tiste, ki se nameravajo resno ukvarjati z reikijem in so pred tem dlje časa prakticirali reiki druge stopnje.

Tretjo stopnjo delimo na dva dela; mojstrsko in učiteljsko. Nekatere šole reikija poučujejo tudi obe stopnji hkrati. Učiteljska stopnja se priporoča vsem, ki želijo širiti ljubezen reikija tudi drugim in se resno ukvarjati z njim ter širiti z njim svojo osebno rast.

Ko prakticiramo reiki druge stopnje dalj časa, se telo privadi na večje količine energije in tako brez težav prenese močno energijo in višje vibracije, ki jo prinaša iniciacija v tretjo stopnjo. Maksimalno moč zdravljenja dobimo šele potem, ko se telesno in duševno popolnoma očistimo.

Reiki 3.stopnje najkrajši, nekje do 4 ure. Spoznamo še četrti simbol za duhovno raven in tako sklenemo krog v celoto. Zaključimo z 63 dnevnim blagoslovom za preteklost, sedanjost in prihodnost.

DELAVNICA 3.STOPNJE (mojstrska): energijska izmenjava 144 eur  

INDIVIDUALNI PRISTOP K TEČAJU za posamezno stopnjo: 166 eur

 

UČITELJSKA STOPNJA: energijska izmenjava 255 eur 

Podelitev iniciacije učitelja Reikija je smiselna za tistega posameznika, ki je resnično dosledno opravil vse stopnje vključno z blagoslovom in ima nekaj več prakse. Kajti podelitev zahteva pripravljenost slediti tej poti, izkušnje pa je vedno potrebno imeti, saj imajo posamezniki na svoji poti kup težav in se je nanje potrebno pravilno odzvati in pomagati rešiti situacije. Skratka, posamezniku stati ob strani vsaj na začetku njegove poti. Učenje iniciacije traja do 3 ure in ga je potrebno izvesti v živo!

Učitelj naj bo tisti, ki resnično živi z Reikijem...Reiki ni doktrina, ni religija, je pot srca - Reiki se živi in čuti!

 

 *Študenti in dijaki imajo popust v višini 10 % za posamezno stopnjo.

Popust ne velja za učitelja!

 

REIKI je proces, ki se nikoli ne konča, saj se stalno razvija in prilagaja času v katerem živimo!

∞ Za lažjo predstavo o intenziteti in pretoku reikija glede na vrsto in stopnjo reikija, si lahko ogledate v tej tabeli (KLIK)