REINKARNACIJA

je veda o prejšnjih življenjih, ki nam pomaga odpreti globino lastne dušne sestave. Omogoča boljši vpogled v trenutne okoliščine in pojasnjuje številne nerazumljive pojave v našem življenju. Daje smisel krivicam in trpljenju, ki jih posameznik doživlja. Nekatere težave pa niso nujno povezane s prejšnjimi življenji, vzrok težav je lahko tudi sedanje življenje.

Reinkarnacija pomeni dobesedno vrnitev v snovno telo. Gre za prepričanje, da duša po smrti zapusti eno telo in se začne pripravljati na vrnitev v življenje v novi telesni obliki. Znova se rodimo v takšno okolje, ki bo omogočilo duši čim ugodnejši nadaljnji razvoj in rast. Utelešenje je samo polovica razvojnega ciklusa. Celoten ciklus se razteza od enega rojstva do naslednjega ponovnega rojstva.

KAJ SE DOGAJA MED

DVEMA UTELEŠENJEMA?

Premor duši omogoči, da si opomore, ponovno pretehta izkušnje zadnjega življenja in se pripravi na naslednje.

Duša se najbolj intenzivno uči prav iz izkušenj v telesnem življenju. Pomembno je, da se nam za izpolnitev sebe ni potrebno zavedati zakonov evolucije, reinkarnacije in karme, če delujemo po načelu "ne stori drugemu, kar nočeš, da bi drugi storili tebi" in živimo življenje z izpolnjevanjem dolžnosti in obveznosti kot se ga od nas pričakuje.

Ena od prvih prerokb je bila "Spoznaj samega sebe," kar pomeni, da se odpremo življenju na vseh ravneh bivanja in s tem prevzamemo odgovornost za lastno rast in napredek.


Odkrivanje preteklih življenj namreč pretrese marsikatero našo iluzijo, ki jo gojimo o sebi. To je proces samozavedanja in samospoznavanja v tem, sedanjem trenutku življenja. Vloga v preteklem življenju je bila pač izkušnja, ki jo ozavestimo in jo v večini primerov več ne potrebujemo!


KAJ JE POTEM REGRESIJA?


V regresijah dojamemo zakaj se srečujemo z določenimi situacijami in težavami in kako nam stari občutki krivde preprečujejo, da bi nam šlo dobro. Ozavestimo tudi, zakaj nas mučijo določeni strahovi in blokade zaradi katerih slepo sledimo nekaterim vzorcem ravnanja in odnosom, ki zapletajo naše življenje.

Izkušnja reinkarnacije namreč pravi, da negativna čustva, ki izvirajo iz preteklosti še enkrat podoživimo v izvorni situaciji, se jih osvobodimo in tako odpravimo za vedno. Ni bolečine brez vzroka, vzrok pa smo v preteklosti ustvarili sami.

Četudi ne moremo dokazati, da smo bili nekoč res ta oseba, je doživetje prepričljivo samo po sebi, če smo izkušnjo doživeli z vsemi pripadajočimi čustvi.

Seveda pa človeški um hrepeni po dokazljivosti. V sami regresiji oseba govori iz duše in duši sama gola dejstva niso pomembna. Zanjo je pomembno kaj je doživela, zakaj je to doživela, kako se je ob tem počutila in kaj se je morala iz tega naučiti. Prav tako moramo pojasniti našemu umu povezavo med nekoč in danes. Kdaj in kje se je dogajalo, je nepomembno.

Obstaja pa cela vrst primerov, kjer so osebe do potankosti potrdile določene podatke. Reinkarnacija je še vedno tema, ki nas, "zahodnjake", razdvaja in postavlja pod vprašaj pogled na svet.

V sedanjem času se hitreje reinkarniramo kot pred 2000 leti, ko si je duša vzela eno celo življenje za počitek (100 let ali več). Kdor umre, se lahko že čez nekaj let spet rodi. Svet je prenaseljen in število ljudi se je potrojilo. Duša tako nima dovolj časa za regeneracijo v svetu svetlobe.

Reinkarniramo se, da bi se naučili ljubiti.

Gre za harmonijo med ljudmi. Prava ljubezen je v svetu svetlobe brezpogojna. Tam smo duše v stiku druga z drugo in če bi želeli katero prizadeti, bi to isto bolečino občutili tudi sami. V svetu svetlobe iščemo le dobro. Zato želimo to harmonijo iz sveta svetlobe prenesti tudi v ta svet dualnosti na Zemljo.

KAKŠNE REZULTATE LAHKO DOSEŽEMO?


V regresiji se srečujemo z intenzivnimi čustvi, ki so povezana s:


 • raznoraznimi strahovi (pred temo, pred višino, pred psi, kačami, pred smrtjo...),
 • fobijami (kačami, krvjo...)
 • klavstrofobijami (zaprt prostor, gneča ljudi...)
 • vedenjskimi vzorci (nesamostojnost, imeti vedno vse prav, nesprejemanje spola, ...)
 • težavami v odnosih (odnosi s partnerji, odnosi z otroci, odnosi v službi, družinski odnosi...)
 • občutki krivde (neuspeh doživet zaradi pritiska staršev, nismo vredni ljubezni, nesposobnost, razočaranje, posesiven odnos mama-sin in podobno)
 • raznimi psihosomatskimi težavami (del telesa, ki je bil ranjen v enem izmed življenj, je sedaj šibka točka; npr. vrat ali ramena zaradi nasilne smrti, velik strah pred tem, da zbolimo za rakom)
 • raznimi čustvenimi napetostmi (močna tesnoba v prsnem košu, nezmožnost globokega diha, pikanje, špikanje...)
 • vlogo žrtve (precej pogost pojav, ker igramo to vlogo tudi v sedanjem življenju in se tega zavedamo ali ne)
 • nagnjenostjo do samomora
 • travmami v nosečnosti (nezaželenost otroka, razočaranje staršev, poskus splava, zanikanje očetovstva, nasilje, kompliciran porod, smrt ob porodu...)
 • spolnimi zlorabami (v otroštvu, v najstniških letih, spolnost kot tabu tema v družini)
 • alkoholizmom, nasiljem, nezvestobo
 • obljubami, zaobljubami, afirmacijami (vedno bom ljubil samo tebe, obljube maščevanja, nikoli več ne bom imela otrok, nikoli ne bom imela nič več z moškimi, vedno bom zvesta, čuvanje posebne skrivnosti, ženske hočejo samo moj denar, moški mi ne morejo biti zvesti)
 • boleznimi iz preteklosti (razna telesna znamenja ali zdravstvene težave, deformacije tkiva, poškodbe)
 • občutki kot, da nismo iz tega planeta (redko, vendar oseba ne čuti povezanosti z dogajanjem na Zemlji, ampak doživlja močno povezanost z drugimi svetovi)
 • entitetami ali pripetimi dušami (občutek, da nam zmanjkuje naše lastne energije, na trenutke smo precej izčrpani, naredimo določene odločitve, ki jih sicer ne bi, slišimo določene glasove, imamo negativna čustva kot jezo, bes, sovraštvo, kar nam običajno ni podobno...)

PRISPEVEK POVZET PO VIRIH:

 1. Ted Andrews: Kako lahko odkrijete vaš prejšnja življenja
 2. Jan Erik Sigdell:http://www.christianreincarnation.com/Aura/Regresija

DOBRE KNJIGE:

 1. Z ROBA SMRTI V PRAVI JAZ - Anita Moorjani
 2. REGRESIJA V PREJŠNJA ŽIVLJENJA - Jan Erik Sigdell
 3. ZDRAVILNA MOČ REGRESIJA - Brian Weiss
 4. OTROCI SE SPOMINJAJO NEBES - Wayne Dyer
 5. SPOMINI NA ONOSTRANSTVO - Michael Newton