SHIATSU po meridianih

Dotik je bistvo življenja. Vse tradicije nam dajejo čudovito priložnost, da ga izkusimo.

S pravim dotikom na pravem mestu, se v našem telesu pričenja čudovit proces samozdravljenja.

Če k dotiku dodamo še različne tehnike raztezanja telesa, skupaj tvorimo nežno fizično terapijo, ki ima korenine tako v klasični orientalski masaži kot tudi akupresuri.

Masaža po meridianih ni klasična masaža. Gre za globlji poseg v človekovo fizično kot tudi duhovno telo. Masaža je kombinacija več različnih znanj, predvsem Shiatsa, kjer uporabim posamezne prijeme glede na potrebo prejemnika.

Posameznik je oblečen v udobna oblačila, delamo pa sede in leže na blazini na tleh.

Preko akupunkturnih točk meridianov uravnavamo višek in manjko energije z določenimi gibi in pritiski.

Pri tem uporabljamo svojo lastno težo za rotacije, raztege, pritiske s prsti in z dlanmi, komolce, kolena in noge. S tem delujemo na posamezne točke in kanale, sproščamo nastale blokade, da energija lahko ponovno neovirano teče po celem telesu.

Te poti vitalne energije imenujemo meridiani, na njih pa so akupresurne točke, na katere se osredotočam.

Nekatere začutim kot prepolne, napete in nekatere kot izčrpane, prazne, oba stanja nista naravna, zato je potrebno izravnati obe stanji, da dosežemo ravnotežje. Osredotočim se na celoten meridian in ne le na te točke (za razliko od akupunkture ali akupresure).

Masaža ne deluje le na mišice, kot klasična masaža, temveč tudi sklepe in celoten energetski sistem prejemnika. Masaža ne uporablja zgolj ene tehnike, je skupek več znanj, zato je pristop moj lastni.

GLOBLJI POMEN MASAŽE PO MERIDIANIH

Kombinacija prijemov nudi podporo pri preprečevanju najhujših bolezni današnjega časa, saj dvigne raven vitalne energije v telesu. Življenjska energija »ki« ali »qi« oz. »prana« se giblje po celem telesu kot reka s pritoki (meridiani) oz. kanali prane. Če je ta pot iz kateregakoli razloga pretrgana (sploh po operacijah) ali slabo prehodna, življenjska energija ne more teči neovirano in slabo preskrbi organe in sisteme, da bi delovali optimalno.

Tako se pojavljajo fizične težave, psihološke ali čustvene motnje, ki jim pogosto ne najdemo vzroka. Iz tega razloga ni bolezni, kateri masaža ne bi bila v podporo pri okrevanju. Telo tako samo vzpostavi lasten sistem za pravilno delovanje vseh sistemov.

Masaža je hkrati terapija in preventiva, pa tudi oblika sprostitve telesa, uma in čustev. Zviša nam raven energije v telesu, prepreči motnje, ki lahko nastanejo zaradi porušenega vitalnega dela telesa, zaradi preobilice stresa in naprezanja in daje prijeten občutek popolne harmonije. Po masaži so ljudje bolj nasmejani in sproščeni, dostikrat pa tudi utrujeni, saj se pospeši cirkulacija krvi, srce pa se zato lahko malce umiri, saj nima več toliko dela s potiskanjem krvi po telesu. Posledica tega je nižji pritisk in od tod občutek zaspanosti. V tem primeru dovolimo telesu počitek.


Dolžina masaže je različna, od 50- 90 minut. Če ni posebnosti, je vključeno celo telo od prstov na nogah do glave.

Glede na problem, delam tisti predel dlje časa. Lahko je masaža delna (hrbet, noge ali roke in glava; po želji) ali celostna (hrbet, noge, roke, glava).

Poskrbim da vam je udobno toplo ob ognju iz kamina in prijetni glasbi. Učinki so ponavadi vidni že takoj, načeloma pa telo rabi svoj čas tudi za okrevanje. Neravnovesje telesa seveda potrebuje tudi več zaporednih terapij, šele takrat lahko dosežemo stanje, ki se bo obdržalo dlje časa.

Masažo kombiniram tudi z elementi tajske masaže, predvsem določene raztege, znanja Shiatsa, klasične masaže in Tradicionalne kitajske masaže. Če nam ostane dovolj časa, pa zaključimo z zvočno masažo tibetanske posode oziroma vibracijami glasbenih vilic.

NASVET:

za lažje delo pridite v oblačilih, ki so oprijeta (pajkice oz. lahka trenirka in oprijeta majica z dolgimi rokavi)

SHIATSU po meridianih

je masaža z globokim delovanjem tako v fizično kot duhovno telo. Ne enačimo jo s klasično masažo. 

Preko akupunkturnih točk uravnamo višek in manjko energije z gibi in pritiski, raztegi in stopanjem lastne teže.

Masaža je hkrati terapija in preventiva, tudi oblika sprostitve telesa, uma in čustev. Zviša nam raven energije v telesu, prepreči motnje, ki lahko nastanejo zaradi porušenega vitalnega dela telesa, zaradi preobilice stresa in naprezanja in daje prijeten občutek popolne harmonije.

PRAVI DOTIK NA PRAVO MESTO

delna 50 minut - 30 eur

cela 100 minut - 50 eur

PODARIŠ LAHKO DARILNI BON