STOPNJE USUI REIKIJA

Reiki je tehnika za katero je potrebna uglasitev. Z njo ponovno vzpostavimo pretok energije skozi telo. Poteka v 3 stopnjah.

PRVA STOPNJA


je namenjena predvsem samo zdravljenju, saj že sama uglasitev zdravi nekatera obolenja ter sproži čiščenje organizma.

Energija reikija prve stopnje zdravi predvsem fizično in eterično telo. Zdravljenje poteka na način, da v naše celice prinaša svetlobo oz. univerzalno energijo, ki vibrira na način zdravih celic in jih harmonizira. Z odpiranjem srčne čakre v telesu pa pripomoremo k večji čustveni stabilnosti.

Telo izloči strupe v precej krajšem času, potek bolezni je skrajšan za skoraj polovico, naše notranje ravnovesje daje čustveno stabilnost in umirjenost, kar pomeni, da smo manj dovzetni za pretrese v okolici, hkrati pa spoznavamo pot svojega bistva in namena življenja in prave ljudi.

Prav tako lahko z reikijem prve stopnje pomagamo tudi drugi osebi. V ta namen uporabljamo določene položaje rok pri zdravljenju. Z iniciacijo se v nas sproži pretok energije, ki ga občutimo kot mravljinčenje, toplota, pikanje, valovanje... vsi občutki pa so prijetni. 

Z uglasitvijo prve stopnje že lahko reikiramo vodo, hrano, rastline, zdravimo naše domače ljubljenčke, usklajujemo svoje čakre, pomagamo bližnjim in podobno! 

Na delavnici v prvem delu poteka teorija, kjer spoznamo zgodovino Reikija in se seznanimo z razumevanjem človeškega telesa na energetski ravni (čakre, blokade, gledanje aure skozi očala). Vse to pripomore k boljšemu razumevanju delovanja Reikija.

Sledi iniciacija in spoznavanje Reikija skozi dlani. Reikiramo kristale, spremenimo okus vodi in reikiramo čakre na sebi. Potem si privoščimo nekaj za v usta, po kosilu pa sledi delo v parih na mizi. Ta drugi del je pravi užitek prejemanja in dajanja med udeleženci. Vzamemo si čas in si privoščimo terapijo. Če nas je več v skupini, naredimo tudi skupinsko terapijo, kar pomeni, da več oseb dela na enem.

Delavnica traja cel dan; od 9.00 do 19.00 ure (praksa je ob vikendih, lahko pa tudi med tednom, če se uskladimo drugače).

Izvedem jo, če so prijavljeni štirje. Ker delam v mali skupini, je 6 maksimum.

Vajo prakticiramo tako, da povezani v skupino (Mesenger ali Viber) podelimo mnenja iz prakse, nasvete in pomagamo, če je potrebno!

DRUGA STOPNJA


Pri iniciaciji v drugo stopnjo se količina reiki energije opazno poveča. Čas, ki ga potrebujemo za zdravljenje v primerjavi s prvo stopnjo, se občutno zmanjša, učinkovitost zdravljenja pa poveča. Po iniciaciji se močno poveča lastna intuicija. Sama iniciacija vpliva predvsem na čustveno in umsko zdravljenje osebe, ki iniciacijo prejme.

Prične se delo s tremi simboli, ki delujejo na različnih ravneh. Reiki druge stopnje nam omogoča tudi zdravljenje na daljavo za osebe, ki fizično niso prisotne z nami. Pri tem zavestno usmerjamo energijo s pomočjo reiki simbolov.

Reiki energije izrecno ni dovoljeno pošiljati tistim, ki tega ne želijo oz. tistim, s katerim se predhodno nismo dogovorili za reiki tretma. Vsako pošiljanje energije osebam, ki tega ne želijo, je zloraba reikija in nasilno poseganje v osebo, kljub našim dobrim namenom. Po zakonu karme to povzroča posledice tistemu, ki to počne. 

Reiki 2.stopnje traja nekje 6 ur in v tem času se spoznamo z novimi 3 simboli, sledi iniciacija in potem delo z učenjem na daljavo. Ker imamo že prej dogovorjeno komu pošiljamo, to tudi poskusimo. Sedaj z uporabo simbolov reikiramo svoj kristal, očistimo dom, okrepimo situacijo v bližnji prihodnosti, pošljemo energijsko podporo v našo neprijetno lastnost, da se omili, reikiramo naše čakre s simboli...

Na tej stopnji se začne tudi delo v skupini, ki jo ustvarimo preko omrežij. Ker sedaj znaš delati z daljavo, je to enostavno simpl.

S tem krepiš znanje in odganjaš strahove, da to ne gre ali ne znaš!

TRETJA STOPNJA


Reiki tretje stopnje je nadaljevanje v razvojni stopnji reiki zdravilskega sistema.

To stopnjo imenujemo tudi mojstrska, ker pričnemo uporabljati še četrti, mojstrski simbol, ki deluje na najvišji, duhovni ravni.

Iniciacija v mojstrsko stopnjo je smiselna za tiste, ki se nameravajo resno ukvarjati z reikijem in so pred tem dlje časa prakticirali reiki druge stopnje.

Tretjo stopnjo delimo na dva dela; mojstrsko in učiteljsko. Nekatere šole reikija poučujejo tudi obe stopnji hkrati.

Učiteljska stopnja se priporoča vsem, ki želijo širiti ljubezen reikija tudi drugim in se resno ukvarjati z njim ter širiti z njim svojo osebno rast.

Ko prakticiramo reiki druge stopnje dalj časa, se telo privadi na večje količine energije in tako brez težav prenese močno energijo in višje vibracije, ki jo prinaša iniciacija v tretjo stopnjo. Maksimalno moč zdravljenja dobimo šele potem, ko se telesno in duševno popolnoma očistimo.

Reiki 3.stopnje je najkrajši, nekje do 4 ure. Spoznamo še četrti simbol za duhovno raven in tako sklenemo krog v celoto.

Zaključimo z 63 dnevnim blagoslovom za preteklost, sedanjost in prihodnost.


Podelitev iniciacije učitelja Reikija je smiselna za tistega posameznika, ki je resnično dosledno opravil vse stopnje vključno z blagoslovom in ima nekaj več prakse. Kajti podelitev zahteva pripravljenost slediti tej poti, izkušnje pa je vedno potrebno imeti, saj imajo posamezniki na svoji poti kup težav in se je nanje potrebno pravilno odzvati in pomagati rešiti situacije. Skratka, posamezniku stati ob strani vsaj na začetku njegove poti. Učenje iniciacije traja do 3 ure in ga je potrebno izvesti v živo!

Učitelj naj bo tisti, ki resnično živi z Reikijem.

Reiki ni doktrina, ni religija, je pot srca - REIKI SE ŽIVI IN ČUTI

ZBRANI VTISI

Mateja je eno veliko sonce in še večje srce! Pri njej sem naredila vse tri stopnje Reikija, preizkusila Bars terapijo, Prano terapijo in Shiatsu, in da ne pozabim udeležila sem se tudi delavnice za čokolado. Komaj čakam da se udeležim Bars delavnice in preizkusim še njeno refleksno masažo stopal. Mateja ni samo terapevtka v pravem pomenu besede, ampak je tudi neverjetno topla, nežna in dajajoča ženska, ki ima sposobnost pobožati naše duše na vseh nivojih bivanja. Ob tem pa je še sama tako zelo vesela, da se vsak naleze te dobre energije, ki jo žari. Vsekakor vam priporočam, da greste na kakšno od terapij, ki jih izvaja, ali pa se poglobite v eno izmed delavnic. Ne bo vam žal in prepričana sem, da bo vaše življenje zaradi tega bogatejše!

NINA 

ZBRANI VTISI

Že od nekdaj rada delam z ljudmi, ki ljubijo svoj poklic. Zaljubim pa se v ljudi, ki delajo s Srcem in za ljudi nesebično. Ena takih, je zagotovo Mateja. Vseeno je, ali pridete k njej na Shiatsu masažo, na Bars terapijo, Reiki, na sladko delavnico presne čokolade ali pa le na čaj in druženje v njen "najbolj fensi ambijent na vasi", Mateja vas bo sprejela radostno in z odprtim Srcem in za vas poskrbela v celoti. Ob tebi draga, je vedno več kot le prijetno. Vsako srečanje je doživetje in spoznavanje globin svoje resnične narave!

MANJA 

ZBRANI VTISI

Imara reiki ...tako enostaven in vendar zelo, zelo močen. Inciacija je bila zelo intenzivna, močna, občutki mešani. Čutila sem energijo, ki je nisem bila vajena, počasi je v vrtincu "vstopala" vame, občutila sem toploto, mravljince, barve. Zdaj lahko to opišem kot " čudoviti ples energije v meni". Ker pa smo ljudje navajeni komplicirati, je moj um postavljal po inciaciji 101 vprašanje, bo to delalo, kako brez simbolov, kako zdaj... Na začetku, ko sem si delala samozdravljenje je bilo tako intenzivno, da sem vedno zaspala. S časom se je moja intuicija zelo izboljšala, ter še veliko drugih stvari. Prav tako so bili odzivi drugih zelo pozitivni. Včasih mi opisujejo kako občutijo toploto, zaznavajo barve, ki se jim pojavljajo pred očmi, mravljinčenje, mraz, bolečine izginejo...in pa čudovit občutek, ki mi ga ne morejo opisati in seveda nekakšno olajšanje. No to je še en dokaz, da Imara reiki deluje in to zelo močno.

Veliko bi lahko pisala, če bi hotela opisati vse občutke in rezultate, ki mi jih je prinesel in mi še vedno prinaša Imara reiki. Imara reiki je čudovita izkušnja!!!!

LILJANA  

ZBRANI VTISI

Čakala sem na trenutek, da ti odgovorim cel popoldan, od trenutka, ko sem po telefonu prebrala tvoje sporočilo :) Z dušo in srcem učiš, tako kot mora bit. Hvala ti za znanje, ki si ga srčno delila z nami. Pri meni se je svet”polariziral” ali mogoče se je začel bistriti. Povem kaj mislim, brez slabe vesti. Seveda pazim, da ne bi koga prizadela. To vsem ne ustreza, predvsem tistim, ki so splanirali drugače. Mislim, da sem sprejemala preveč kompromisov in normalno pričakujejo, da bom spet “ustregla". Pa mi ne gre :) 

Mlajša hčerka se lepi name. Včeraj sem ji poskusila narediti terapijo in je bilo zelo toplo in prijetno. Po terapiji sva se smejali. Tudi, ko jo kregam, so stvari jasne, kot beli dan.  Zanimivo… Ne rečem, lepše, lažje, ampak JASNO. :) Še dobro, da si govorila o možnosti, da se določene energije (dogodki) po tečaju intenzivirajo…Srečna sem, da sem si vzela tisti popoldan zase in, da sem imela to srečo, da sem se učila od tebe in družila z vami. Objem.

IRENA  

ZBRANI VTISI

Mateji lahko rečem kar "čarobna palica". Je nekaj kar začutiš...je tisto nekaj več, ki te vleče, da jo obiščeš, poslušaš, ji slediš. Prvo najino srečanje je bilo na delavnici Reiki 1. kamor sem šla brez da bi v bistvu sploh vedela kaj bi to bilo. Že sam moj pristop je bil hladen, brezčuten in kot mi je dejala, sem prazno ogrodje svojega telesa. Ampak z radovednostjo sem vztrajala, bilo je tudi težko. Težko, ker mi glava ni spustila misli, da se umirim in prepustim. A sem trmasto sledila navodilom, delala domačo nalogo in se borila sama s sabo. Čez čas pa se me je nekaj nepričakovano dotaknilo, nekaj drugače. To me je začelo voditi naprej, začela sem prebirati članke, brati knjige, meditirati, se spoznavati, na svet gledati precej drugače. Naenkrat sem potrebovala še nekaj več - nekaj direkt v žilo! Reiki 2. me je odpiral vseh nakopičenih blokad, smeti iz telesa in sedaj samo še letim...letim med oblaki brez strahu, črnih pogledov, polna mravljincev in dotikov sreče, pozitive in ljubezni. Hvaležna sem za VSE!!! Hvaležna sem ji, ker mi je pokazala KAKO najti SEBE, smisel življenja, zdravja, sreče in ljubezni do neskončnosti. Sedaj SEM! In to je VSE kar rabim. Hvala ti!!!

MAJA

ZBRANI VTISI

Imaš neverjetno nežen in prijeten dotik za vsakogar, ki to potrebuje! Na shiatsu sem prišla prvič k tebi zaradi močne bolečine v desni nogi. Presenečena sem bila nad nežnim pristopom in za trenutek celo podvomila, če mi taksna nežnost lahko res pomaga! Vendar mi je... ne samo pomagala...napolnila s svežo energijo in drug dan ni nič več bolelo, kar načeloma pri masažah odpade! 

Bi predlagala vsakemu, ki ima podobne bolečine in odsvetovala boleče masaže.  Hvala za nežen in prijeten dotik.

ANDREJA

ZBRANI VTISI

Zgodi se, da nas lahko krizna obdobja v življenju poškodujejo in ko se znajdemo v tem obdobju, občutimo "le" tesnobo, depresijo in brezizhodno stanje. Tako se je zgodilo tudi meni. Na srečo mi je Mateja ponudila terapijo s prano in po terapiji sem se preprosto prerodila. Občutila sem svobodo, neomajno razsežnost in optimizem, več energije in volje. Lahko mirno rečem, da je pranoterapija pri Mateji blagodejno in močno zdravljenje! Po tej terapiji nisem potrebovala kaj drugega.

KLARA