LOMI LOMI Hawaii

Masaža Havajskih domorodcev predstavlja sveto in plemenito havajsko umetnost za zdravljenje in sprostitev. Kombinacija nežnih gibov, vročega olja in glasbe ponese človeka v stik s samim seboj!

Ritual s katerim dosežemo ponovno notranje ravnovesje. Čeprav se zdi, da je na trenutke masaža nežna, je ravno to ključ do naše notranjosti. Uporabljajo se podlakti in dlani kar predstavlja VALOVE OCEANA, telo pa predstavlja KOPNO (Havajsko otočje). Masiramo podobno kot bi bili morski valovi, ki prihajajo in odhajajo s kopnega.

Poetično lahko rečemo, da se na "stičišču morja in kopnega dogaja Lomi Lomi."

ALOHA - "ljubiti se in biti ljubljen, zadovoljen"

Začetki masaže segajo daleč nazaj v zgodovino Havajskih šamanov, kjer so se združili havajska duhovnost in transformacijsko zdravljenje.

Havajci še danes verjamejo, da je možno z masažo ohranjati in krepiti fizično, mentalno, duhovno in čustveno zdravje.

Havajci so tehnike masiranja preučevali in poučevali v svetih templjih, kjer so z dolgoletno prakso razvili učinkovit terapevtski sistem za zdravljenje obolelih. Zdravilec-šaman ne zdravi simptomov, temveč sproži proces v človeku, samozdravljenje in spreminjanje mišljenja, ki določene simptome povzročajo.

Izvor masaže Lomi Lomi je v polinezijski masaži imenovani "Kahi Loa". Imenujemo jo tudi "čarobne roke" ravno zaradi zelo učinkovite masaže, ki se izvaja z nežnimi pritiski odprtih rok.

Kahi Loa je zelo močna, starodavna oblika zdravljenja, ki se uporablja na Havajih, zlasti na otokih Lanai in Kanai, drugje je malo poznana.

Je sestavni del tradicionalne havajske spiritualne kulture, ki je povezana s sedmimi elementi:

ogenj, voda, veter, kamni, rastline, živali in človek.

KAJ JE HUNA in KAJ ALOHA?

Masaža Lomi Lomi je v havajski filozofiji imenovana "HUNA", vse kar obstoji, išče harmonijo in ljubezen, zato jo imenujemo tudi "masaža ljubečih rok". Sedem principov Hune: IKE, KALA, MAKIA, MANAWA, ALOHA, MANA, PONO


HUNA

je starodavna havajska filozofija življenja, ki temelji na 7 principih. Beseda Huna pomeni "skrivnost", skrivnost v zlogih HU - NA. Podobno kot v kitajski teoriji JIN JANG navidezno ločeno in nerazdružljivo silo narave, ki se dopolnjuje in vzpostavlja ravnovesje. JANG=HU (belo, svetlo, toplo, moško), JIN=NA (črno, temno, hladno, žensko)

ALOHA

izvira iz besede ljubezen. "ALO" pomeni prisotnost in "HA" bistvo življenja, torej v prevodu "prisotnost bistva življenja". Na Havajih ima Aloha globlji pomen, kot je pozdrav in izražanje ljubezni. Aloha je življenjska pot, je način življenja (the way of Aloha). Duh Aloha je pomemben del pri pouku otrok. Poučevali so jih, da je Aloha del vseh in vsi so del mene. Ko je bolečina, je to tudi moja bolečina. Ko je veselje, je to tudi moje veselje.

ALOHA je dejansko ŽIVLJENJSKA POT, je odnos do življenja!


masaža LOMI LOMI

 Valovanje Lomi Lomi z vročim oljem je edinstvena, povezana, ritmična masaža celega telesa in obraza v obliki gibov osmic neskončnosti ob toplem ognju iz kamina, ki daje prostoru poseben čar.

Vroče olje ima prefinjen občutek dotika na telo, prav tako zvok Aloha, ki ga vpihnemo v olje. Uporablja se večja količina olja ravno zaradi valovanja po telesu. Masaža poteka ob hawaiiski ali wellness glasbi.

MASAŽA SAMO ZA ŽENSKE

75 minut - 50 eur

PODARIŠ LAHKO DARILNI BON